Nye tal afslører fusk og myter om prostitution – forbudsargumenterne er visnet.

Så nærmer vi os igen 8. marts, og en lille gruppe forbudsfolk vil tirsdag atter stå på Rådhuspladsen og råbe for et forbud imod sexkøb. Men argumenterne for forbudet er faldet til jorden, et efter et. Myterne afsløres og modsiges. Antallet af sexarbejdere er ikke steget i Danmark – og er heller ikke faldet i Sverige eller Norge.

Helt nye tal fra Socialministeriet viser, at omfanget af sexarbejde i Danmark ikke er steget herhjemme det sidste årti.

Det skønnes ikke længere at der er ca. 5500 sexarbejdere i Danmark pr. år, men nu ca. 3500. Se dokumentation nedenfor.

Der har ellers i årevis været mange højrøstede påstande fremme om, at antallet af sexarbejdere er eksploderet. Det blev i 2010 afsløret, at myterne skyldes mangeårigt talfusk fra KFUK’s Reden-København.

Prostitutionen er ikke steget herhjemme. I stedet har omfanget været stabilt i mange år.

TREDOBLING OG NORDENS BORDEL

Politikere og befolkning er også i årevis blevet misinformeret fra forskellige forbudsfortaleres side om, at der skulle være sket en tredobling af antallet af sexarbejdere det sidste årti.

Desværre kom det falske høje tal med i den svenske regerings rapport fra 2010 om effekten af sexkøbsforbudet. Således gengiver en international rapport nu forkerte tal om Danmark – uden skyggen af evidens.

Den påståede stigning i Danmark er i den svenske rapport blevet brugt som bevis for, at sexkøbsloven får prostitutionen til at svinde – selvom det ikke har været muligt at påvise et fald, hverken i Sverige eller Norge. Intet tyder således på, at et forbud mod købesex fører til et fald i antallet af prostituerede, som blot tvinges under jorden.

Der er heller intet, der tyder på, at Danmark skulle være ved at blive “Nordens Bordel”. Servicestyrelsen konkluderer i 2010, at der ingen evidens er for at den norske eller svenske sexhandel skulle være flyttet til Danmark.

FORBUDSPROPAGANDA OG MYTER

“Det er ærgerligt, at ”8. marts initiativet” med til at udbrede denne misinformation, specielt da der er mange politikere, der lytter til dem”, udtaler Linda Kristiansen, folketingkandidat for Det Radikale Venstre.

Det såkaldte ”8. marts initiativ” har stået bag adskillige ufunderede påstande, der modsiges af fakta:

– Der var ikke en stigning af sexkøb ved klimatopmøder i 2009.

– Der var ikke en gigantisk trafficking-eksplosion ved EM-fodboldkampe. 

– Og der er ikke oprettet specialbørnehaver i Holland til prostitueredes børn

Forbudsfortalernes mangeårige misinformation udgør et stort demokratisk problem – ikke mindst da den direkte adresseres til folketingspolitikere. “8. Marts initiativet” har i en række debatindlæg og breve til folketingspolitikere påstået, at det svenske sexkøbsforbud fik prostitutionsomfanget til at falde, mens det steg i Danmark.

Brevene blev bl.a. sendt til socialdemokratiske politikere lige før Socialdemokraterne på deres landsmøde 2009 med et lille flertal besluttede at gå ind for en forbudspolitik, der lægger sig op ad den svenske. En forbudspolitik, der i Sverige har medført, at prostitutionen er gået under jorden med alt hvad det medfører af manglende overblik og kontrol fra myndighedernes side, reducerede muligheder for sociale tiltag overfor udsatte sexarbejdere samt generelt øget stigma.

“Sexkøbsforbudet er nyttesløst, og giver kun skader, diskrimination og marginalisering af sexarbejderne. Rettigheder forbedrer arbejdernes situation, og minimerer risikoen for skader eller ufrivillighed“, udtaler Steen Schapiro fra Seksualpolitisk Forum.

—-

LÆS MERE OM:

DE NYE TAL FRA SOCIALMINISTERIET VED SERVICESTYRELSEN:

REDENS TALFUSK OG MYTER:

http://www.seksualpolitik.dk/tema-reden.htm

UDVIKLINGEN I SVERIGE:

http://www.seksualpolitik.dk/tema-sverige.html

UDVIKLINGEN I NORGE:

http://www.seksualpolitik.dk/tema-norge.html

MYTER OG FAKTA OM COP 15, MM:

http://www.seksualpolitik.dk/myter.html


Se også:

https://seksualpolitik.dk/tema/forslag-til-lovgivning-og-sociale-tiltag-vedr-prostitution/https://seksualpolitik.dk/tema/forslag-til-lovgivning-og-sociale-tiltag-vedr-prostitution/– Trafficking – analyse og løsningsforslag

– Sveriges forbud om købesex – analyse, kilder og dokumentation.
– Sverige 2008: Store problemer og manglende viden
– New Zealands nytænkende lovgivning

– Myter og fakta om sexarbejde.

– Citater om Seksualpolitisk Forum.
– Pressefotos.
– Kontakt.