Ved klimatopmøderne i 2009 var der eksplosiv vækst i prostitutionen

NEJ – det er en myte, og der er ikke reelle tal der tyder på det. En enkelt journalist fra en organisation, som jævnligt agiterer for et at kriminalisere sexkøb, startede historien ved at spørge ialt to prostituerede, som havde haft et par ekstra kunder i perioden under mini-klimatopmødet i maj 2009.
En ambitiøs SF-politiker greb så historien og påstod, at der var en stor og generel stigning i antallet af sexkøb under topmødet. Flankeret af kommunalpolitikere, brugte hun denne myte som argument for, at der skal gælde et særligt forbud mod sexkøb for topmødedeltagere og politikeres sexliv.
Men historien har intet på sig. Sexarbejdernes InteresseOrganisation, SiO, ringede derefter rundt til 15 prostituerede og 10 escortbureauer, og ingen af dem kunne melde om nogen større forskel i perioden.
Tilsvarende bemærker Rigspolitiets rapport om prostitutionens bagmænd fra 2009, “at der efter politiets opfattelse ikke er belæg for at antage, at antallet af prostituerede kvinder i København steg i forbindelse med henholdsvis IOC-mødet i oktober 2009 og klimatopmødet COP 15 i december 2009.”
Servicestyrelsens årsrapport “Prostitution i Danmark 2009” har heller ikke fundet evidens for postulatet.
Seksualpolitisk Forum ønsker, at politikere viser ansvar i stedet for at skabe sensationalistiske skrækhistorier om sexarbejde, uden fundament i realiteterne.