Samfundet bør kriminalisere købesex for at sende et moralsk budskab

NEJ – En morallovgivning er en glidebane. En morallovgivning søger at dømme andre mennesker på handlinger eller holdninger, der ikke skader andre end højest dem selv. En lov som primært har moralsk signalværdi er devaluerende for retsbevidstheden – for hvilken og hvis moral skal et samfund dømme efter?
Med moral baseret på religiøse eller tvivlsomme psykologiske forklaringer er der åbnet op for at forbyde f.eks. homoseksuelle, nøgenbadning og papirløse forhold – listen kunne gøres lang. Det er en etisk falliterklæring at bruge politiets, domstolenes og fængslernes sparsomme ressourcer på at gennemtvinge visse grupperingers moralske fordomme overfor andres måde at forvalte sin sexualitet på. Især når de problemer der findes omkring købesex allerede er kriminaliserede som fx vold, voldtægt og frihedsberøvelse.
Hvis forbudsfortalerne klart og ærligt diskuterede moral i stedet for at sprede de mange myter som her er punkterede, kunne vi være enige om at være uenige, og få en fordomsfri dialog. Som det er nu, er debatten om sexarbejde alt for præget af følelser, fordomme og forargelse i stedet for fornuft, respekt for andre og faktuel viden.
Seksualpolitisk Forum ønsker en bedre, nøgtern og respektfuld debat. En debat der også respekterer og inkluderer sexarbejdere, som visse moralister vil umyndiggøre og frelse fra sig selv.