Ifølge FN importeres hvert år en halv million kvinder og børn til at arbejde som sexslaver i vesteuropæisk prostitution.

NEJ – Det har FN aldrig sagt. Den FN-relaterede International Organization of Migration (IOM) har anslået, at der hvert år kommer en halv million illegale immigranter af hunkøn til EU. Men af dem er det kun en brøkdel, der kommer til prostitution, og af dem igen kun en brøkdel under tvang. Der skal være tale om tvang, før man kan tale om “trafficking” eller “slaveri”. Der er meget lidt reel viden på området, og der findes intet kvalificeret skøn for, hvor mange ofre for menneskehandel, der findes i europæisk prostitution.
Det forekommer, at myndighederne finder udenlandske piger på 16 eller 17 år i prostitution. Men det er ekstremt sjældent, at børn arbejder i dansk prostitution.
Seksualpolitisk Forum ønsker mere saglig forsking på området, asyl til de få som er udsat for trafficking samt dannelse af sociale netværk til at støtte og rådgive alle udenlandske sexarbejdere i Danmark.