NEJ – I Sverige er sexarbejdet ikke længere så synligt som tidligere, men i stedet rykket under jorden. De synlige sexsælgere overvåges af politiet, som ligger under politisk pres for at fange kriminelle kunder – og derfor må de skjule sig og søge mod lyssky/kriminaliserede miljøer. Den nye trafik, som blandt andet kommer via kontaktannoncer, solarier, pizzariaer, taxaformidling og først og fremmest internetannoncering, er væsentligt mere avanceret og varieret end i Danmark. Sociale hjælpeorganisationer har på den baggrund fået meget sværere ved at finde og rådgive sexarbejderne. Man ved nu mindre om sexarbejderne end før loven, også om i hvilken alder de starter – i modsætning til herhjemme, har man slet ikke har kontakt til, eller overblik over mørketallet af sexarbejdere.
I Danmark svarer bl.a. KFUK-Reden på denne problematiske konsekvens af kriminaliseringen med ovenstående myte om, at prostitutionen allerede er meget “skjult” i Danmark. I følge KFUK-Reden er det at arbejde på bordel “skjult” sexarbejde, med henvisning til, at arbejdet ikke synligt foregår på gaden – !
Men VFC/Servicestyrelsen og andre har god kontakt til de mange legale danske bordeller, og fortæller at det er enkelt at kontakte og rådgive de fleste af disse.
Seksualpolitisk Forum advarer på det kraftigste mod at kriminalisere sexhandel/køb. Det er indlysende, at sexarbejdernes forretning vil blive tvinget mod det kriminelle miljø, uanset om man kriminaliserer kunden eller sælgeren. Derved står de udsatte kun svagere, og må fjerne sig ud af rækkevidde fra hjælpeorganisationer og politistøtte.