NEJ – det er der ikke nogen dokumentation for, hverken hvad angår prostitution eller trafficking.
Efter at have brugt masser af politiressourcer og penge på forbyggende arbejde, har norske aviser flere gange konstateret, at der var lige så mange udenlandske prostituerede på gaden i Oslo efter forbudet, som der var sommeren før (som havde et rekordhøjt antal). I andre norske byer er gadeprostitutionen ikke faldet synderligt, og indendørsprostitution har kun oplevet et mindre fald på 20 procent, hvilket kan have mange årsager – fra finanskrise til lukning af et annonce-website.
Trods store offentlige udgifter aner man ikke, om der vil ske fald eller stigning, men kritikere frygter, at et forbud i stigende grad vil få prostitutionsmarkedet til at bevæge sig væk fra politiets og sociale myndigheders rækkeviddde, ligesom det er sket i Sverige.
Seksualpolitisk Forum advarer imod at tro på udokumenteret propaganda fra forbudspolitikere, som fortæller, at sexkøbsforbuddet er en stor succes. Forbudet er særligt problematisk, da det ikke er baseret på sexarbejdernes ønsker, og kun gør dem mere udsatte og diskriminerede. Loven repræsenterer et moralsk budskab, som forbudsfortalerne ønsker at sende.