Der findes ikke nogen sexarbejder, der har truffet et frit valg.

NEJ – denne fordom kommer primært fra KFUK’s sociale arbejde, og er bl.a. videregivet af diverse politikere.
Argumentationen er bl.a., at VK-regeringens økonomiske politik tvinger kvinder ud i fattigdom, så de må prostituere sig. Men antallet af danske sexarbejdere er nu engang ikke vokset eksplosivt under VK-regeringen, og påstandene bliver dermed blot til partipolitik, hvor sexarbejdere bruges som brikker i politiske spil.
Sexarbejdere er vidt forskellige, og prostitution føres på mange forskellige måder. Det er useriøst og nedgørende at generalisere om deres evne til selvstændigt at træffe valg i livet.
Rigspolitiet bedømmer at højest 1-5 % af de ca 2500 udenlandske prostituerede er tvungne – og ca 10 % af de 3000 danske prostituerede bruger narko. Derudover vælger langt de fleste mennesker at arbejde for at tjene penge, og der derfor kan ikke med rimelighed tales om ufrie valg.
Seksualpolitisk Forum ønsker at stigmatiserende og generaliserende nedgørelse, offergørelse og umyndiggørelse af sexarbejdere standses. Sexarbejdere er vidt forskellige mennesker, med forskellige baggrunde, bevæggrunde og ressourcer, og har samme ret til værdighed som de, der vil kriminalisere deres erhverv.