NEJ – som baggrund for denne frie fortolkning bruger man en ikke-repræsentativ spørgeskemaundersøgelse kaldet ”massageklinikundersøgelsen” (2004). Spørgeskemaerne er udformet af VFC/Servicestyrelsen, og er kun besvaret af en mindre gruppe klinik-arbejdere, som har ønsket at kommunikere med styrelsens konsulenter (som har til formål at få de prostituerede til at ophøre med sexarbejde). Besvarelserne bliver endnu mere usikre, da mange af dem er indsendt anonymt og uden videre kontakt.
Svarene viser bl.a. at et antal kvinder på sigt overvejer – ikke ønsker – at forlade branchen. Den viser ikke, at de ønsker det her og nu. Antallet af gruppen, som på sigt overvejer at standse med arbejdet, er 23 procent. De øvrige 77 procent gør ikke.
Besvarelserne melder ikke, at sexarbejderne decideret er forhindret i at forlade arbejdet, selvom nogle debatører useriøst har fortolket det sådan.
At nogle bliver længere i branchen end de oprindeligt planlægger, kan have mange årsager – herunder tilfredshed med deres arbejde! På samme måde er det, at man arbejder for at tjene penge, ikke i sig selv er udtryk for noget usædvanligt eller problematisk.
Seksualpolitisk Forum ønsker nøgterne og videnskabelige undersøgelser af sexarbejdere, deres baggrund, vilkår og ønsker. Og kræver, at fordomsfulde og ufunderede fortolkninger af uvidenskabelige undersøgelser ophører. Den slags spredning af myter, skader sexarbejderne.