Lancering af Sexarbejde.dk

Nu får de prostituerede en stemme

Kbh, 5. Marts 2008

Ny hjemmeside bliver talerør for de prostituerede. Invitation til pressemøde og oplæg til en mere nuanceret prostitutionsdebat.

Er sexarbejderne hjælpeløse ofre eller er de vidt forskellige individer med handlekraft? Mange mennesker har en mening om prostitution, men meget få lytter til, hvad de prostituerede selv mener.

Men det betyder ikke, at de prostituerede ikke har en mening! Nu giver en ny hjemmeside, www.sexarbejde.dk, de prostituerede talerum på deres egne præmisser.

 Sexarbejderne inviterer i dennne forbindelse til:

Pressemøde
Torsdag d. 6. marts kl. 13.30
Museum Erotica
Købmagergade 24, København K

 På mødet vil der være lejlighed til at møde en række prostituerede, og høre om deres meninger, vilkår og valg. Der vil være mulighed for billeder og interviews. Der vil også være oplæg om effekterne af det forbud mod sexkøb i Sverige, som visse politikere og organisationer ønsker indført i Danmark trods hård kritik fra både eksperter og de prostituerede selv.

De prostituerede har ofte svært ved at blive hørt i den heftige debat om deres erhverv. De kan ikke stå offentligt frem, af hensyn til deres øvrige arbejde, familie eller børn – eller fordi de frygter fordømmelse og nedgørelse, ikke mindst fra politikere og kvindegrupper.

www.sexarbejde.dk lanceres i forbindelse med Kvindernes Internationale Kampdag d. 8. marts 2008, fordi de fleste prostituerede er kvinder, og fordi de ønsker at blive hørt i debatten, blive taget alvorligt og anerkendt på lige fod med andre.

www.sexarbejde.dk er blevet til i et samarbejde mellem debatnetværket Seksualpolitisk Forum, organisationen Gadejuristen og det nystiftede SIO - Sexarbejderne Interesse Organisation.

Det er håbet, at hjemmesiden kan være med til at nuancere debatten om prostitution, der i øjeblikket føres hen over hovedet på de prostituerede og ofte er båret frem af fordomme, uvidenhed og grove generaliseringer.

Det fremgår tydeligt af hjemmesiden, at man ikke kan give de prostituerede et simpelt og umyndiggørende stempel som ofre eller ulykkelige. De er lige så forskellige, lykkelige, ulykkelige eller hverken-eller som alle andre mennesker.

Som nogle af de prostituerede skriver på www.sexarbejde.dk :

”Jeg er af den overbevisning, at mange politikere og nogle medier ikke kender, eller nærmere, ikke vedkender sig hele spektret af prostitution”. (Miss Medea, domina)

”Det er svært at stå frem. Jeg vil ikke risikere at blive mistænkt for at have det dårligt. Og de såkaldte eksperter vil ikke tro mig, når jeg siger, at jeg har det godt med mit sexarbejde”. (Lotte, arbejder på klinik og i escort)

·      Download flere citater fra sexarbejdernes udtalelser HER.

·      Pressefotos kan downloades i høj opløsning fra www.sexarbejde.dk

E-mail: sex@sexarbejde.dk

Talspersoner:

Susanne, sexarbejder

Lilje Deluxe, sexarbejder

Maj Christensen, sexarbejderaktivist (tidl. sexarbejder)

Vivi Hollænder, sexolog og jordemoder

Liese Recke, cand. psyk.

Nanna Gotfredsen, cand. jur. og gadejurist